torsdag 10. mars 2022

Kåre Palmer Holm arrestert – forkledd som døvstum kvinne!

 


Ein fotograf frå Adressavisen fekk komma inn på politikammeret i 
Trondheim for å fotografera ein halvnaken Kåre Palmer Holm etter at
kvinne-kostymet var fjerna. 


"Fantastisk pågripelse i kupe på Rørostoget i går. Kvinne med flott make up, mannfolklegger og herresko vakte konduktørens mistanke. Hvem er rømlingens hjelpere?"


Svært oppslag i Adresseavisen i Trondheim 3. august 1948. Rømlingen Kåre Palmer Holm var endeleg arrestert etter å ha sett grå hår i hovudet på Trondheimspolitiet i vekevis. Dei hadde rykka ut for å ta han mange gonger. Av og til var han forveksla med andre folk som var ute på farten. Andre gonger forsvann han før politifolk og vitne fekk sukk for seg.


"Plattenslageren Palmer Holm avsluttet i går sitt nye rømningskapitel på en måte som nærmest grenser opp til den groteske kriminal-komedie. Han ble pågrepet ved 16.30-tiden i går etter at han hadde satt seg til rette i Røros-toget på Trondheim jernbanestasjon – forkledt som dame!" Slik starta den dramatiske historien i avisa.


"Dama" var sminka etter alle kunstens regler og eit kledeleg skaut dekka herrefrisyren. Ho hadde grå genser og svart skjørt. Men skjørtet var litt kort etter den tidas mote.


Det var beina som avslørte rømlingen. Under chiffonstrømpene var leggene hårete og var vel maskuline. Då dama i tillegg var døvstum gjorde blei endå meir mystisk.


Konduktøren som gjekk ein tur gjennom toget før avgang, hadde aldri sett slike damebein før. Og i tillegg hadde denne skapningen mannfolk-sko. Dette måtte vera rømlingen Kåre Palmer Holm, meinte konduktøren etter å ha kontrollert billetten. Dermed gjekk han roleg ut av toget og ringte politiet.


Politiet var raskt på plassog tok den døvstumme dama som havna i politiarresten. Koss hadde Kåre Palmer Holm greidd å komma seg på toget? Det dukka opp mange spørsmål etter at han var tatt. Ein politimann sto på vakt på stasjonen. Hans jobb var å sjå etter mystiske reisande. Han hadde ikkje sett kvinneskikkelsen passera. Og kven hadde skaffa kvinnekleda?


I avisene sto det at kostymet var godt gjennomført frå ytterst til innerst. Rømlingen hadde til og med vore iført kvinneundertøy med hofteholdar og andre pikante plagg. Kven hadde hjelpt han?


Kåre Palmer Holmer var rasande då ein fotograf frå Adresseavisen fekk komma heilt inn på politikammeret der han sat meir eller mindre avkledd.


Rømlingen klaga på avisomtalen i Trondheimsavisene. Han sa at han hadde sendt brev til Adresseavisen og klaga på omtalen han hadde fått i spaltene. Han skulle sørga for å få ei rett framstilling av saka si i Stavanger Aftenblad når han kom ut.


Holm blei heller ikkje svar skuldig då ein politimann sa: - Du greidde ikkje å stikka av denne gongen heller.


- Alle gode ting er tre, svara Kåre Palmer Holm.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar