lørdag 14. mai 2022

Kåre Palmer Holm sjarmerte Tjensvoll-gjengen i senk

Grevlingen fritidsklubb var eit samlingspunkt for ungdommen på Tjensvoll. Her deltok 
klubbmedlemmene i NRK-programmet "Ti i skuddet". Bildet er henta fra reportasje
i Rogalands avis 11. mai 1983.




Han stakk seg ut blant søkarane som ville bli ungdomsarbeidarar i Grevlingen fritidsklubb. Kåre Palmer Holm var i 50-åra då fritidsklubben blei etablert i 1978. Dei andre søkarane var 30 år yngre. Dessutan hadde han ei heilt spesiell fortid som han var heilt åpen om. 

Kåre Palmer Holm var eit
blinkskudd som 
ungdomsledar.

Egil Sandgren var klubbledar då Grevlingen fritidsklubb på Tjensvoll i Stavanger blei etablert i eit tilfluktsrom i den nye bydelen. Sandgren blei seinare ubndomskonsulent i Stavanger kommune.

- Det blei ein del diskutert om me kunne ta sjansen på å gi den tidlegare skapsprengarkongen jobb. Men me tok sjansen. Han viste seg å vera eit funn i denne jobben, seier Sandgren.

Ungdomsmiljøet på Tjensvoll var ganske tøft på slutten av 1970-talet. Den berykta Tjensvoll-gjengen herja og laga avisoverskrifter. Ein del av medlemmer her var kriminelle og hadde rusproblemer.

- Kåre Palmer Holm gjekk inn i jobben i Grevlingen med stor entusiasme. Han hadde ansvar for verkstedet i klubben og hjelpte dei unge med mekking og skruing. Dermed fekk han raskt eit godt forhold til alle ungdommane, Tjensvoll-gjengen også. Ungdommane som sleit,  fekk ein venn i han, hugsar Sandgren.

På klubbkveldane prøvde også rusa ungdommar å komma inn i fritidsklubben. Dei blei avviste og då kunne det bli bråk. Men når Kåre Palmer Holm blei plassert som dørvakt, gjekk alt roleg for seg. Han sjarmerte Tjensvoll-gjengen i senk.

Egil Sandgren tok sjansen på å
gi Holm jobb i Grevlingen.

Han kom også godt ut av det med kollegene sine i fritidsklubben. Av og til blei kveldane lengre enn planlagt, men han var like blid, uansett.

Sigrid Bækholt som var assisterande klubbledar, hugsar Kåre Palmer Holm med glede.

- Det var jo røykeforbud i Grevlingen. Men akkurat det passa ikkje Kåre. Han røykte når det passa han, fortel Bækholt. 

Den tidlegare gentlemannsforbrytaren kom så godt ut av det med dei unge Grevlingen-kollegene sine at han heiv seg med på ein busstur til Paris i 1981 der ungdommane skulle gå i fredsmarsj. 

- Eg er ikkje sikker på om han var så oppteken av fredssaka, men han fann seg veldig godt til rette mellom turdeltakarane. Ikkje minst mellom dei kvinnelege fredsvennene, seier Sigrid Bækholt.

Asgeir Lode, tidlegare Aftenblad-journalist, var med på bussturen til Paris i 1981. Der blei han kjent med Kåre Palmer Holm. Då han høyrte at Lode var i Aftenblader, fortalte Holm at han hadde ein god kjenning i Aftenbladet. 

- Magnus Torgersen skreiv om meg i aviså. 

- Kaffor då?

-Har du ikkje høyrt om meg? Kåre Palmer Holm?

- Då kom eg på "røvarhistorien" frå 1959. Seinare traff eg han igjen i byen. Eg var til og med oppe på Storhaug og besøkte han, seier Asgeir Lode. 




  

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar