onsdag 13. oktober 2021

Korleis kan Sigvart bli kvitt katten?

 

Sigvart Østrem tykkjer det er leit å kvitta seg med Pus. Denne spesielle katten er interessert i 
litt av kvart. Ikkje minst grammafon-musikk.


Kattepine er vel det rette ordet på situasjonen. Sigvart Østrem er på flyttefot. Etter 32 år skal han flytta frå eit stort hus på Byhaugen i Stavanger til eit leilighetskompleks nærare sentrum.


78-åringen gledar seg til å flytta, men er særs bekymra for katten. Den kan han ikkje ta med seg til sitt nye husvære.


Han håpar på at ein eller annan kattevenn kunne tenkja seg å overta den åtte år gamle husvennen hans som er av rein rase: Norsk skogkatt, må vita. Sjølv overtok han Pus av ein slektning i Etne som ikkje kunne ha den lenger.


Den var berre eit år gammal då den flytta frå Etne til Stavanger. Her har Pus funne seg godt til rette. Han bur i sitt eige hus på terassen ut mot hagen og blir teken inn i husvarmen kvar morgon og grundig børsta og stelt av herren sin kvar morgon.


Pus er oppteken av både middagsmaten og datamaskinen til Sigvart.



Slik startar dagane. Pus er godt dressert. Han får sitja på sin eigen jærstol og delta både når Sigvart et middag og når han studerer viktige samfunnsspørsmål på PC-maskinen.


Av og til blir katten skræmd. Det er når Sigvart hissar seg opp etter å ha funne feil i ein artikkel i datamaskinen eller høyrt dei seia noko spinngale i NRK-Dagsnytt. Jørpeland på Jæren, sa dei i Dagsnytt sist søndag. Då fekk den gamle distriktssjefen i NRK Rogaland kaffien i vranga og laga skræmande lyder. Men når Sigvart forstår at han har uroa katten, slepp han den ut i frisk luft.


Pus er heilt ufarleg for andre kattar i nabolaget. Dette er ein forhenværande hannkatt.


- Du forstår at eg måtte kosta kastrering på dyret ei tid etter at eg fekk den. Naboen blei så galen då han vakna midt på natta av kåte kattar som støya i hagen. Den vakre katten som var kommen direkte frå landsbygda i Hordaland, virka ekstremt tiltrekkande på allslags lause katte-eksistensar i storbyen. Etter dyrlege-besøket gjekk kattatrafikken på Byhaugen dramatisk ned, fortel katte-eigaren.


Sidan hus-eigaren nå er på flyttefot, er det tid for å rydda og sortera. Litt av kvart har dukka opp. Mellom anna ein fullt oppegåande platespelar som går både på batteri og direkte nett-elektrisitet. Ei grammafon-plate med to oppbyggjelege songar på kvar side låg klar til å bli spelt. Den eine songen har tittelen: "Det er solskinn i min sjel i dag". Dette er ein song som friskar opp på ein regnversdag, både for far og katten.


Dei siste dagane har Sigvart teke Pus inn på ettermiddagen og så har dei høyrt på songane på platespelaren mens dei saman har tenkt over alvorlege sider ved dette jordelivet.


- Eventuelle kattavenner som vil overta katten og stella godt med han, skal få med platespelaren viss dei er interesserte. Forresten har eg flott klesrulle i kjellaren også. Den er eg heller ikkje redd for, legg Sigvart til.


Katta-venner kan få med seg denne rulla også, viss dei er 
interesserte.

Nå blir det spennande. Kan det bli kamp om den musikalske katten som skjønar begge målføre og let seg klappa av både Sigvart og alle andre på Byhaugen?

3 kommentarer:

  1. Historien var god,men katten og rulla har eg ikke behov for. Har to faste katter i nabolaget som besøker oss.

    SvarSlett
  2. Lykke til! Håper både katten, platespilleren og klesrulla får et godt hjem!

    SvarSlett