onsdag 27. juli 2016

Den utskjelte Hundvåg-bussen - ein suksess på Tasta!

Den utskjelte Hundvåg-bussen er ein suksess på Tasta.


Alle har høyrt ramaskriket frå Hundvåg. Bussane går ikkje som før lenger etter 1. juli. Ein Høyre-politiker frå Hundvåg som sikkert ikkje anar koss ein moderne rutebuss ser ut innvendig, har svinga seg til dei store høgder i sin buss-kritikk. Og Aftenbladet skreiv ledar om saka.

 Men ingen bryr seg om oss som bur på Tasta som har fått eit busstilbud me aldri hadde drøymt om.

Buss nr. 1 går ikkje frå Hundvåg til Forus lenger. Nå går den til Tasta. Det har du ikkje høyrt noko om. Ingen som har klaga der. Derfor er det taust som i grava om Tasta-bussen.

Som den positivisten eg er, må eg få lov til å uttrykkja min begeistring for dei nye bussrutene til Kolumbus. Åtte gonger i timen kan eg ta bussen til byen frå morgon til kveld. Du kan berre stilla deg opp på holdeplassen og venta. Bussen er der før du veit ordet av det.

Flunkande nye, grønne Kolumbus-bussar har kjørt rundt i byen frå 1. juli. Eg har reist med dei mange gonger alt. Her finst det ikkje tagging, spor etter hærverk eller utvendige skraper. Alt er nytt og fint. Hadde eg hatt luktesans, hadde eg sikkert kjent at det lukta ny buss lang vei.

Alle Volvo-bussane er utstyrte med setebelte. I leddbussane frå Mercedes, derimot er det ikkje setebelte av ein eller annan grunn. Eg har bestemt meg for å bruka setebelte kvar gong er har sjansen til det.

Det skulle forresten berre mangla at dei nye bussane går i rute nå i juli. I ferietida er det lite bilar i gatene og forholdsvis få passasjerar i bussane.

Den store busstesten kjem når skuleferien er slutt. Då aukar privatbiltrafikken. Det blir køar, klabb og babb og mange passasjerar i bussane både morgon og kveld. Eit utal av nye, grønne leddbussar som står ubrukte på  Forus nå, skal rullast ut i trafikken. Koss blir det å komma seg fram og halda ruta med dei lange doningane gjennom Verksgata, Klubbgata, Kongsgata? Dei skal smyga seg forbi ein mange andre slags bussar, taxiar, fotgjengarar og syklistar på Byterminalen før dei kan setja kursen for trivelege Tasta.

Vil Tastabussane som skulle gå med sju-åtte minutts mellomrom komma to-tre stykk i følge mot Tasta. Då vil regulariteten gå i dass.

Dette blir spennande. Heilt ærleg. Eg håpar det går godt.

PS. For ordens skuld: Eg kjører flybuss. Den er utenfor Kolumbus-systemet.  Eg betalar når eg reiser med dei grønne bussane i fritida. DS.

1 kommentar:

  1. I det siste har jeg sett etter (fra utsiden) om sjåførene i de fine nye bussene bruker bilbelte. Jeg har sett en eneste som brukte belte. Han var imidlertid opptatt med å taste på mobiltelefonen sin mens han kjørte.

    SvarSlett