Matros Thomas Fuglestein Bog på «Hjelmeland» meiner at han går rundt som eit bevis på at Annbjørg Mæland og kollegene lagar gode middagar til ferjemannskapa. |
- Eg
er eit levande bevis på at Annbjørg og dei andre på Kniv og gaffel
er flinke å laga middag, seier ferjematros Thomas Fuglestein Bog og
klappar seg på magen.
«Hjelmeland»
og «Sigrid» som går i ferjesambandet Hjelmeland, Nesvik og Ombo og
«Sjernarøy» og «Foldøy» som går i Midtsambandet på andre sida
av Ombo, blir alle dagleg forsynt med rykande varm middagsmat frå
cateringfirmaet Kniv og gaffel som har basen sin i underetasjen i
Sande Næringsbygg, eit steinkast frå ferjestøa på Hjelmeland.
Godt
og vel 30 middagsporsjonar går frå Sande til ferjene som går på
kryss og tvers i fjordane på begge sider av Ombo.
Annbjørg
Mæland (25) er ferjekokken på Hjelmeland. Ho er utdanna
helsefagarbeidar, men har jobba i Kniv og Gaffel sidan hausten 2016.
Frå kjøkkenet på Hjelmeland blir det sendt middagsmat kvar dag
til ferjene. Annbjørg og kollegene hennar leverer middagsmaten i
varmekassar på ferjekaien på Hjelmeland. Maten som skal til ferjene
i Midtsambandet, blir frakta i taxi over Ombo til Eidssund. Kvar dag
heila året.
Annbjørg Mæland og Flona Khano laga fårikål og plukkfisk den dagen bloggaren var innom på kjøkkenet. |
Cateringfirmaet
Kniv og gaffel blei etablert på Hjelmeland av Roy Munthe i april 2016.
Frå dette tidspunktet har firmaet levert ferjemiddagar. Dette er
basisen i firmaet som også leverer alle typer mat til alle slags
behov.
Ferjemannskapa
jobbar ei veke og har to veker fri. På mandagen får dei ein
kjøttmiddag samtidig med at dei får presentert ein meny for heile
veka. Kvar dag er det to retter: Kjøttmiddag og fiskemiddag. Så kan
dei velja og kryssa av kva dei ynskjer til middag heile arbeidsveka..
Då
bloggaren var innom var Annbjørg Mæland og assistent Flona Khano i
full sving med dagens middagar: Plukkfisk og fårikål.
- På
«Foldøy» er det fire som skal ha plukkfisk og to som har bestilt
fårikål, seier Annbjørg etter eit raskt blikk på dagens
bestillingsskjema.
- Er
det nokon favoritt-rett for ferjefolket?
- Dei
likar godt steikt sei. Det har me ofte på menyen. For fjorten dagar
sidan kunne dei velja mellom kjøttkaker og fiskekaker. Då var det
berre ein som ville ha fiskekaker.
På
kjøkkenet på Sande får dei lite klager på maten.
Dei forsyner ferjemannskapa med middagsmat. Sjølv har Annbjørg Mæland og Flona Khano beina trygt planta på landjorda. |
På
søndagane spanderer Kniv og gaffel dessert på ferjefolket. Det kan
vera karamellpudding, eplekake eller sviskekompott.
- Me
får meir skryt enn klager, seier ferjekokken som er nøydd til å
ta matlaginga på det største alvor. Kjærasten hennar, Kai Arne
Halvorsen, jobbar nemleg om bord i «Sigrid».
Viss
blogglesarane blir forvetne på koss ferjematen smakar, kan dei ta
seg ein tur til Vormedalen 3. november. Der serverer Kniv og gaffel
søndagsmiddag på grendehuset.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar